Известие

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ: Прекъсва - ремонт двигател?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

"Колега coolacid, довечера махаш капака на двигателя, палиш колата, гасиш ламбите и ако видиш някъде да присветва и да пращи, значи губиш искра от бобина или кабел. Даже може да пръснеш вода леко с некой спрей за да видиш дали не се получава искренето във влажна среда."

AR 145 QV '97

Comment

аман от майстори...ще видим какво ще кажат довечера, мене ми мирише на бобина....дано съм прав,че не ми се отваря двигател
      ще пробвам довечера колев

Comment

coolacid, с какъв двигател ти е колата боксер или ТС и къде ходи на диагностика в търново?По възможност отиди в четвъртак на Крушата на пишмана,там се събират хората които може и да те насочат към решение на проблема ти.Аз съм ходил на сбирка и са много точни(вече нямам време да ходя).
        Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

тъкмо се връщам от сервиз, мериха ми компресията...10,5 на всички цилиндри малка радост за мене, все пак е на 250 000 км... компир, Туин Спарк съм, ... ти да не се казваш Мишо случайно?
          на сбирки не ходя, даже и пиене да има, женен с дете и много бач, няма как...утре съм на диагностика на бобините при Бисер, горе на Мототехника, да видим коя бобина или кабел ми запали сърчицето , че тука 2 седмици не мога да спя...а за ГАЗ, както се оказа моята е обикновенна, а не инжекцион,и де факто всички варианти да е от нея (с изключение на симулатора) отпадат...ще ви пиша утре да ви кажа какво е станало...лека вечер на всички и Ви благодаря от сърце че се отзовавате на помощ на колега!!!

Comment

тва с меренето на компресия е било излишно АКО имаш дори 1 издухан клапан няма да се губят и появяват цилиндри . двигателя ще работи по 1 и сащи начин на 3 или по малко цилиндри (но все пак вече знаеш до колко е износен мотора , а явно си горе долу добре) АЛФАТА има 1 голям проблем инж. ТОЦИ БЕГАЛИ е праивил инсталацията на колите и БОШШШ са наакали работата допалнително
            желая ти успех с решаването на проблема и да пишеш какво е било , че малко останахме хората дето си помагаме ! Повече се чува "иди на диагностика" . Всеки си пръцка под юрганчето и си вика "дано не ми се случва" "аз съм си добре"
            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

в софия при лисан
              Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

напротив, обикновените газови никак не се сработват с ТС-а. освен това ТС-а има по 2 свещи на цилиндър по такъв начин е практически невъзможно да нямаш искра в някой цилиндър дори някоя от бобините да е повредена. разстоянието м/у електродите на свещите се гледа по каталога на производителя специално за твоя двигател, а не както реши майстора. също ако нещо по инжекциона беше повредено, щеше да ти свети лампата на таблото.
                точка

Comment

здравейте, утре сутринта съм на последната диагносика, днес не можах да ида...
                  но колега Колев, така наречените 2-и свещи на ТС служат само при паленето,и е супер логично ако някоя бобина не работи да нямаш искра в даденият цилиндър, защото от тока на бобината на 1-я цилиндър отива на малката свещ на 4-и...и т.н. както се казва, неволята учи...
                  утре ще ви пиша какво е станало.

Comment

Първоначално публикувано от coolacid Покажи съобщение
                    здравейте, утре сутринта съм на последната диагносика, днес не можах да ида...
                    но колега Колев, така наречените 2-и свещи на ТС служат само при паленето,и е супер логично ако някоя бобина не работи да нямаш искра в даденият цилиндър, защото от тока на бобината на 1-я цилиндър отива на малката свещ на 4-и...и т.н. както се казва, неволята учи...
                    утре ще ви пиша какво е станало.
                    Тва па кой ти го каза,че служат само при палене
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

аз съм със същият проблем в момента и за сега се окоазва,че не е нито от ламбда сондата нито дебитометър,само че колата се кара само и единствено със 98 бензин и ходих и на диагностика и каде ли не ? и се чудят доста хора от какво прекъсава, в неделя съм пак на майстор и се нядявам вече да открият повредата че и на мене ми става лошо вече
                      145 junior 1.4 16v 98
                      KARANJETO E NAYKA !!

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        газовата ще да е.
                        Колега,не търси веднага проблема в газовата система,след като е г-инж. а твърдиш че прекъсва и на бензин-има само едно логично обяснение-пропуска запалителни тактове на цилиндър/дри...
                        По-кофтият вариант 2:
                        -липса или занижено сгъстяване(компресия) на цилиндър/дри,поради изгорял клапан или неуплатняващ добре бутален пръстен(сегмент)
                        Но...наи-вероятно е бобина/и...Дано съм бил полезен-Успех!
                        Никога не е късно да се сдобиеш с АЛФА

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          а виждам си се сблъскал с невероятните търновски майстори. какви свещи ти сложиха. огледай също буксите по двигателя дали са добре набити. има един емулатор на дюзите, който газаджиите са сложили. той прекъсва бензиновите и включва газовите да не би да са го откачали и сега да не дава добър контакт.релетата на газовата също провери.
                          иначе имало "добри" газаджии на уличката под кат някъде и на гарата ама все ми се струва че са некадърници от класа. хвалят и някакъв сервиз над гражданска защита - по беляковско и вдясно.
                          Къв емулатор ве драги колега....човека каза че системата е газов инжекционТам няма емулиране на инжектори заштото на практика не са прекъснати а само пренасочени през газовото комп.
                          Никога не е късно да се сдобиеш с АЛФА

Comment

колега, чети малко какво е писал. газовата е обикновенна и тия двигатели трупат грешка в еку-то ако са без емулатор на дюзите.освен това е мерил компресията,което е било напълно безсмислено. щом има газ слагана в бг, първо тя се проверява и това за прехвърлянето кой ти го каза
                            точка

Comment

колеги, някой има ли идея колко Ома съпротивление трябва да показва една работеща бобина?
                              мойта ми показва на всички еднакво - 1.8 Ома

Comment

http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...0M1.5.5%20.PDF

първична 0,3 , вторична 7кило но това не значи че твоите са наред или не са наред. и не каза какви са ти свещите. да не се окаже че са някакви ментаци и за това да гаснее.
                                точка

Comment

Working...
                                X